Virusul herpes simplex

Herpes Simplex nu poate fi vindecat. Dar erupţiile pot fi prevenite prin tableta HerpEX pentru prevenirea herpesului, în întregime naturală. Dacă doriţi să duceţi o viaţă fără erupţii, sunteţi la locul potrivit. Convingeţi-vă singur şi încercaţi-l fără riscuri!

Ce este virusul Herpex simplex?


herpex.roHerpes simplex este o boală virală ce poate fi cauzată atât de virusul herpex simplex 1 (HSV-1), cât şi virusul herpex simplex 2 (HSV-2). Infectarea cu virusul herpes poate fi clasificată în unul dintre multele afecţiuni diferite pe baza locului infectării. Herpesul oral, care mai este numit şi herpes labial, contaminează faţa şi gura. Herpesul oral este forma de infectare cea mai răspândită. Herpesul genital, numit simplu şi herpes, este cea de a doua cea mai răspândită formă a herpesului. Alte afecţiuni ca panariţiul herpetic, herpes gladiatorum, herpesul ocular (keratitis), meningoencefalita herpetică, meningita Mollaret, herpes la nou născuţi şi posibila paralizie Bell sunt toate cauzate de viruşii herpes simplex.

Viruşii herpes se manifestă ciclic, în care perioadele de manifestare activă a bolii —care se manifestă ca vezicule mici conţinând particule virale infecţioase—ce durează 2–21 de zile, sunt urmate de o perioadă de remisiune, pe durata căruia leziunile dispar. În schimb, herpesul genital este adesea asimptomatic, deşi virusul poate fi transmisibil. După infectarea iniţială, viruşii se deplasează la nervii senzitivi, unde vor rămâne pe toată durata vieţii ca viruşi latenţi. Cauzele remisiei nu sunt cunoscute, deşi au fost identificaţii unii posibili declanşatori. Cu timpul episoadele active ale bolii se vor reduce în frecvenţă şi severitate.

herpex.roHerpes simplex se transmite cel mai uşor prin contact direct cu o leziune sau cu fluidul corporal al unui individ infectat. Transmisia se poate produce şi prin contact piele la piele pe durata perioadelor de transmitere asimptomatică. Cea mai sigură metodă de prevenire a transmisiei herpesului este metoda barierei de protecţie, dar aceste metode nu elimină riscul ci numai îl reduc. Herpesul oral poate fi diagnosticat uşor, dacă pacientul prezintă leziuni sau ulceraţii vizibile. Stadiile timpurii ale herpesului orofacial şi herpesului genital sunt mai greu de diagnosticat; de obicei, sunt necesare de teste de laborator. Douăzeci de procente din populaţia S.U.A. au anticorpi împotriva HSV-2, deşi nu toţi din aceştia au antecedente de leziuni genitale.

Herpesul nu poate fi vindecat. După infectare, virusul rămâne în corp pe viaţă. Totuşi, după mai mulţi ani, unii oameni vor deveni în perpetuu asimptomatici şi nu vor mai avea erupţii, deşi ei pot fi în continuare contagioşi pentru alţii. Vaccinurile sunt studiate clinic, dar nu s-a demonstrat eficacitatea lor. Tratamentele pot reduce reproducerea şi transmiterea virusului, pot preveni ca virusul să intre în piele, şi pot uşura severitatea perioadelor simptomatice.

Herpes simplex nu trebuie confundat cu bolile cauzate de alte virusuri din familia herpesviridae ca herpes zoster, care este o afecţiune virală cauzată de virusul varicella zoster. Acesta poate fi confundat, de asemenea, cu “boala mână, picior şi gură” datorită apariţiei leziunilor pe piele.

Care sunt simptoamele herpesului?

Simptoamele herpesului depind de locul afecţiunii: Herpesul oral (herpes labial): Leziuni în jurul gurii şi nărilor. Acestea pot produce mâncărimi sau pot fi dureroase. Acestea pot arăta ca leziunea din imaginea de mai sus. Herpesul genital: Leziuni pe penis la bărbaţi sau lângă sau în interiorul vaginului la femei. Herpesul genital poate cauza leziuni în apropierea anusului, inclusiv zona dintre anus şi genital (perineu). Câteodată, herpesul genital poate cauza durere la urinare sau defecare. Acestea pot arăta ca leziunile în imaginea de mai sus.

Transmisie

Herpes este contractat prin contact direct de piele (nu în mod necesar în zona genitală) de la o persoană infectată, şi mai puţin frecvent prin contact indirect (de exemplu prin împărţirea balsamului de buze sau a unui prosop infectat cu virus). Virusul se deplasează prin crăpăturile mici ale pielii (sau membrane mucoase în gură şi în zonele genitale), deci, în mod normal, pielea şi membranele mucoase sănătoase sunt o barieră eficientă împotriva infectării. Totuşi, în cazul membranelor mucoase chiar şi abraziunile microscopice sunt suficiente pentru expunerea terminaţiilor nervoase în care virusul se lipeşte. De aceea, cele mai multe transmisii virale se produc în membranele mucoase, sau în zonele corpului unde membranele mucoase şi pielea normală se îmbină (de ex. colţurile gurii). Simptoamele s-ar putea să nu apară timp de o lună sau chiar mai mult după infectare. S-a crezut că transmisia apare cel mai frecvent după o erupţie activă; totuşi, la începuturile anilor 1980, s-a aflat că virusul se poate transmite de pe piele şi în absenţa simptoamelor. Se estimează că între 50% şi 80% ale noilor cazuri HSV-2 provin de la transmiterea simptomatică a virusului.

Dr Anthony P. Howard, PhD, Arizona:

Herpes simplex nu poate fi vindecat. Dar ce bine ar fi dacă aţi putea trăi fără erupţii! Este posibil şi eu vă pot garanta acest lucru. Pe baza experienţei din practica mea legată de problemele herpesului, eu vă recomand HerpEX. Acesta a funcţionat în cazul a sute de pacienţi ai mei, deci împreună cu ei şi eu m-am convins de eficienţa acestui produs cu adevărat unic.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük